Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin și Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Teatrul de Vest organizează joi, 6 mai-ora 19:00, un spectacol extraordinar, „Primăvară, primăvară acum ce cânt iară“, dedicat primăverii ce s-a lăsat îndelung așteptată…

Evenimentul se va desfășura în sala de spectacole a  Teatrului de Vest Reşiţa și va fi fără spectatori.

Iubitorii de folclor se vor putea bucura de participarea extraordinară a artistei de muzică populară, Ramona Vița care, sub bagheta dirijorală a lui Petrică Vița va susține un recital de doine și cântece de joc din Banat.

 Deasemenea, Orchestra „Virtuozii Semenicului“ a CJCPCT C-S va surprinde audiența cu suite folclorice noi din Banatul de Munte, Banatul de Pustă și Bihor, într-un program muzical de înaltă ținută.

Își vor da concursul soliștii instrumentiști:

  • Adrian Marinescu – taragot, sopran
  • Răzvan Vaida – vioară
  • Toma Tudor – saxofon
  • Marian Duțu – vioară
  • Costel Florea (Pițigoi) – saxofon, fluier
  • Petrică Vița – recital – taragot
  • Solist vocal: Ramona Vița – recital doine și jocuri din Banat

Conducerea muzicală: Petrică Vița

Spectacolul se difuzează live pe pagina de Facebook și pagina de wordpress a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, unde va putea fi urmărit mai multe zile.

Spectacolul folcloric „Primăvară, primăvară acum ce cânt iară“face parte din proiectul „Mândru mi-s că-s băbățan” al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Așadar, la Reșița primăvara se mută în online, fiindcă virtuoșii participanți la „Primăvară, primăvară acum ce cânt iară“ vor să o aducă în sufletele tuturor iubitorilor de tradiții și frumos.

Anca Bica Bălălău