Prima seară a lunii martie o încheiem cu teatru radiofonic, continuînd o frumoasă tradiţie la Radio România Reşiţa!

De la ora 22:00 vom asculta ” Mioara” de Camil Petrescu. Adaptare: Dan Puican. Regia artistică: Dan Puican.

În distribuţie: Mirela Gorea, Marcel Iure?, Victoria Mierlescu, Valeria Ogă?anu, Rodica Popescu, Mihai Fotino, Ileana Predescu, Mircea Anghelescu, Alexandru Repan, Virgil Ogă?anu, Elena Nica, Rodica Popescu, Rodica Mandache, Marioara Sterian, Stefan Radof, Sorin Gheorghiu, Daniel Tomescu, Candid Stoica, Violeta Berbiuc, Ileana Şerban, Gheorghe Pufulete.

Regia de studio: Rodica Leu. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic. Înregistrare din anul 1985.

Mioara” sau „Toată lumea e sinceră la 20 de ani” este o piesă de teatru ce a avut premiera în toamna anului 1927 la Teatrul Naţional din Bucureşti, stârnind, la vremea aceea, numeroase polemici și controverse, fiind scoasă de pe afișe la scurt timp după premieră.

Camil Petrescu  a pus capăt romanului tradițional și rămâne în literatura română, în special, ca inițiator al romanului modern.

De la ora 23:00 vom asculta „Vă place Brahms?” de Françoise Sagan. Dramatizarea radiofonică şi regia artistică: Leonard Popovici.

În distribuţie: Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Adrian Pintea, Gabriela Popescu, Ruxandra Sireteanu, Rodica Sanda Ţuţuianu, Theodor Danetti, Violeta Berbiuc, Nicolae Călugăriţa, Dana Cosma, Gheorghe Pufulete, Dan Bobe.

Regia de studio: Nicolae Păsculescu. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 1989

Françoise Sagan, de fapt Françoise Quoirez, a fost o scriitoare franceză ce a făcut parte din curentul denumit Noul Val. Rămâne în istoria literaturii franceze și în amintirea celor care au cunoscut-o nu numai ca scriitoare, ci și ca personaj de roman, uneori mai important decât eroii cărților pe care le-a scris, o personalitate devenită ea însăși un mit, a cărei notorietate a depășit granițele țării sale.

Ea a marcat generația sa nu numai prin romanele scrise, dar și prin viața sa personală, plină de tot felul de excese, care i-au atras neplăceri și i-au ruinat sănătatea.

Desigur, mulţi dintre noi ne amintim celebra peliculă „Vă place Brahms?” în care personajele principale au fost interpretate de fabuloşii actori  Ingrid Bergman, Anthony Perkins  și Yves Montand şi povestea care o are în centru pe Paula Tessier, o frumoasă decoratoare în vârstă de 40 ani, care și-a petrecut ultimii cinci ani cu Roger Demarest, un om de afaceri de vârsta sa. Acesta din urmă refuză să se căsătorească, dorind să-și păstreze libertatea, și continuă să aibă aventuri galante în același timp și cu alte femei. Când Paula îl întâlnește pe Philip Van Der Besh, fiul de 25 ani al unei cliente americane bogate, el se îndrăgostește de ea și insistă că diferența de vârstă nu are importanță pentru el. Paula rezistă la avansurile tânărului, dar cedează în cele din urmă atunci când Roger începe o altă relație cu una din tinerele sale „Maisie”…

Deznodământul îl vom afla în această seară…

Audiţie plăcută!

Anca Bica Bălălău