[FOTO] Preşedintele Clubului Montan Caransebeș, Cornel Galescu, de la ora 22 “Între noi.Rămâne între noi’’

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună şi în Centenarul Bănăţean suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În „Anul omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari”, la emisiunea “Între noi.Rămâne între noi’’ avem invitat un om de mare suflet care promovează şi respectă Banatul de Munte şi România, alpinistul şi Preşedintele Clubului Montan Caransebeș , organizație ajunsă la 25 de ani de activitate închinată muntelui, Cornel Galescu.

Cornel Galescu a privit fascinat de mic Muntele Ţarcu şi Muntele Mic din oraşul Caransebeş, acolo unde s-a născut în 26 decembrie 1964.

A urcat pentru prima dată la altitudine la 10 ani, pe Muntele Mic, pentru a învăţa să schieze.

A urmat cursurile Politehnicii din Timişoara, la Facultatea de Electotehnică iar în anul 1985, s+a înscris la Clubul Politehnica din Timisoara, secţia alpinism, coordonată de profesorul Eugen Seracin.  Până în 1990 a participat la Campionatele Naţionale de Alpism, la Cupa României sau la diverse concursuri organizate la noi în ţară, având rezultate remarcabile.

 Având visul înălţimilor în sânge, în anul 1990, Coco Galescu a fost selecţionat în echipa de alinişti români care ajung pe Elbrus, în Caucaz. Selecţia s-a făcut în baza rezultatelor anterioare, iar în acest fel se făcea şi un clasament al celor mai buni alpinişti.

Amintirile sale despre noaptea petrecută în Fisura Albastră alături de profesorul Eugen Seracin şi Aurel Neron în 1987, urcarea în creasta Sheldei-Caucaz, în 1990, supravieţuirea la 6.600 m din Dhaulagiri Himalaya, când o furtună de zăpadă s-a dezlănţuit în toiul nopţii şi i-a acoperit cortul în 1996, salvarea unui american şi a unui sloven la peste 7.000 m în Cho-Oyu Himalaya în 1998, salvarea lui Sorin Baciu, dintr-o crevasă din Dhaulagiri în 1996, moartea alpinistului rus în Cho-Oyu la câteva ore după urcarea împreună la tabără în 1998, urcarea cu coastele fisurate pe Everest, la 7.500 m, şi mai apoi criza de rinichi în 2003, întoarcerea riscantă din toiul nopţii de pe vârful Aconcagua în 1998, avalanşele din Ţarcu, Retezat şi mai apoi Himalaya, rana de la picior din Alaska, supravieţuirea şi ascensiunea pe Ama Dablam şi aşa mai departe, dar şi despre multe altele , Coco Galescu ne va face mărturisiri în această seară!

Să ne bucurăm împreună de această seară de decembrie și să escaladăm înălțimile sufletești ale unui  bănățean care a pus mâna pe poveste, în expedițiile sale de pe Muntele Mic până pe  Everest, Coco Galescu!

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu  invitatul nostru.

Emisiunea se difuzează live pe pagina de facebook Radio România Reșița Cultură !

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles