[FOTO] Poluare cu petrol pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizaţii petroliere pe Dunăre, care se întind de la kilometrul fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I, informează Administraţia Naţională Apele Române.

Poluare cu petrol pe Dunăre, pe o lungime de 6 km. Din primele date, este vorba despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I. Informaţia a fost primită astăzi de colegii noştri din cadrul Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Mehedinţi din partea reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră în timp ce aceştia se aflau în misiune de intervenţie’, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a instituţiei.

O echipă de la Apele Române s-a deplasat imediat la faţa locului şi a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. Totodată, reprezentanţii Hidroelectrica S.A au acţionat în cursul serii cu material spilsorb şi au montat un baraj absorbant pentru stoparea poluării.

Echipele noastre monitorizează în continuare evoluţia situaţiei de la faţa locului, în amonte şi în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I‘, precizează sursa citată.

De același autor

Related Articles