[FOTO] Panică pe Calea Caransebeșului. Zeci de persoane au fost evacuate

40 de persoane au fost evacuate aseară dintr-un bloc de garsoniere din Reșița. Un bărbat a murit!

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o garsonieră, care s-a soldat cu intoxicarea cu monoxid de carbon a unei persoane și evacuarea altor 40 de oameni.
„Incendiul a izbucnit la o garsonieră pe strada căminelor, pe Calea Caransebeșului din municipiu, se pare, din cauza unui scurtcircuit electric și s-a soldat, din nefericire, cu o victimă”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Semenic, plutonier major Magdalena Tocmelea.

Garsoniera a fost distrusă în totalitate. Până la sosirea echipajului de la Ambulanţă, care a preluat victima, pompierii militari au acordat primul ajutor și au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, deoarece bărbatul era în stare de inconștiență, cel mai probabil din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.
Casa scării era inundată de fum, astfel că, pentru evitarea altor situații de urgență, pompierii militari au evacuat cele 40 de persoane care locuiau în apartamentele vecine, mai spune reprezentantul ISU.

Şeful Inspecţiei de prevenire din ISU Semenic, lt col Aurelian Miloş explică de ce se produc astfel de evenimente:

Bărbatul a decedat la spital, în ciuda manevrelor de resuscitare, ne-a informat Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului de urgenţă din Reşiţa. Cauza decesului: stop cardiorespirator!
(Sebastian Dragomir)