Primăria Reșița lucrează la un nou acces pietonal către Poiana Golului. Municipalitatea reabilitează vechiul drum de serviciu către Funicular.

Decizia a fost luată din necesitatea creării unor noi căi de acces către stema UCMR, pentru a facilita accesul spectatorilor la festivalul Custom Reșița 2019.

În zona Lidl – Finanțe, la baza podului Nera se deschide o nouă potecă care va străpunge vechiul drum de serviciu al Funicularului. De asemenea, la intersecția străzilor Valea Domanului cu Butovăț, a fost amenajată o nouă intrare. În apropierea funicularului se amenajează trepte care vor ieși în platoul Poienii Golului. Cea de a treia cale de acces, către Funicular, va fi în spatele blocurilor ANL de pe Valea Domanului.

„Această cale de acces către stemă este cea mai scurtă. În pas lejer, ajungem pe platou în aproximativ 5 minute. Am redeschis un drum care nu a mai fost folosit de peste 20 de ani. Așteptăm undeva la 15.000 de oameni la festivalul de rock și evident că trebuie să ne gândim la cât mai multe căi de acces pentru public,” a precizat edilul orașului, Ioan Popa.