[FOTO] Mor Artiștii… muzica lor ne rămâne

S-a născut și a trăit pentru a aduce frumosul în sufletele românilor, mai ales în perioada de tristă amintire când pentru poporul român artiștii reprezentau unul din puținele motive de bucurie…

Din păcate moartea nu a ținut cont de toate acestea și a venit să îl ia, aducând tristețe atât în sufletele marilor artiști care i-au cântat muzica, dar și pentru cei care i-au ascultat-o, generații de români care au iubit, au plâns și mai ales au crescut cu șlagărele sale, peste 120, din care vă reamintim:

„De ce nu-mi spui că mă iubești”, „O planetă a iubirii”Mirabela Dauer, „De singurătate”Angela Similea, „Ce va fi cu iubirea mea”- Loredana Groza, „Ne cunoaștem din vedere” ori „Nu te enerva” -Corina Chiriac, „Dau viața mea pentru o iubire”- Monica Anghel, „Numai pentru tine viață” Laura Stoica, „De ce-ai pliecat din viața mea”- Cornel Fugaru, „Spune-mi”-Angela Ciochină, „Nu mai vrei să știu” și „Fericirea are chipul tău”Mihaela Runceanu.

Maestrul Eugen Rotaru a plecat astăzi să compună pentru Îngeri… textier, poet și dramaturg, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Artistul a colaborat și a fost bun prieten cu Alexandru Arșinel și cu regretata Stela Popescu alături de care a pus în scenă multe spectacole și, împreună au lucrat la importante coloane sonore de filme.

S-a bucurat de apreciere fiind considerat unul dintre cei mai prolifici creatori de texte pentru muzica ușoară românească din epoca modernă. A fost premiat la festivalul Mamaia, dar și la festivaluri internaționale.

Fiul regretatului artist este Ambasador Cultural al USA în lume!

Eugen Rotaru a fost căsătorit cu actrița Maria Rotaru, iar fiul lor Alex Rotaru a fost membru al lotului olimpic român de fizică.

A emigrat în Statele Unite ale Americii unde a absolvit ca șef de promoție, Massachusets Institute of Tehnology, dar purtând gena artistică a părinților săi, a studiat și cinematografia la School of Cinematic Arts, University of Southern California.

Fiul regretatului Eugen Rotaru la Hollywood este renumit ca regizor de film documentare și a lucrat în domeniul cinematografic alături de actori precum Robert De Niro sau Kevin Spacey.

Alex Rotaru este Ambasador Cultural al USA în lume.

Dumnezeu să-l odihnească. Condoleanțe familiei!

Anca Bica Bălălău