[FOTO] Mia Rogobete, de la ora 22, la emisiunea „Între noi.Rămâne între noi”

196

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor, în Anul Centenarului Marii Uniri, aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară , de la ora 22, la emisiunea „Între noi.Rămâne între noi” ne reîntâlnim cu un prieten al radioului reșițean, Maria Rogobete, de profesie inginer programator, dar dedicată teatrului şi scrisului. Locuieşte în Lugoj şi în inimile celor care o cunosc, pentru că este un om generos, modest şi plin de lumină.

La numerele de telefon 0255 20.60 61, 0255 20 60 62 sau 0355 401 283 puteţi intra în dialog cu distinsa noastră invitată, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0739.348.688

Invitata noastră, Mia Rogobete a lansat în cadrul Festivalul Internațional de Teatru ”FestteamArt”cărtea ,,George Bălteanu”, iar acum pregătește în frumoasa localitatea Topleț, un nou eveniment despre care mărturisește:

Toplețul  aduce un omagiu Dascălui Gheorghe Băltean, om de mare valoare, în data de 17 noiembrie, ora 12!

„Suntem norocoși, am intrat în anul 2018, Anul Centenarului, iată că în acest an comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918. Suntem fericiți că simțim românește, gândim românește, trăim momente unice, ne bucurăm de faptul că prin credință și curaj românii au făcut Unirea, ei au depus un efort major de-a lungul timpului, și-au arătat tenacitatea, eroismul, ambiția, rațiunea, așadar toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună, într- un singur stat, România. În anul 1918, la Topleț se constituie Consiliul Național Român Local condus de Petru Mateiovici, Garda Națională Română și districtul Mehadia. LA 1 decembrie, când la Alba Iulia se ține Adunare Istorică, delegatul din Topleț pe nume Petru Mateiovici participă reprezentând localitatea Topleț, la biserică toți locuitorii satului se declară cetățeni ai României Mari și depun jurământ de credință. După trei săptămâni ajunge în Topleț generalul Berthelot care este întâmpinat în gară de o mulțime de oameni și de Petru Mateiovici care îi inmânează din partea învățătorului Gheorghe Băltean un memoriu prin care se revendică tot teritoriul Banatului ca aparținând Țării Românești. În 1921 locuitorii Toplețului în costume populare îl întâmpină în gară pe generalul Averescu sosit aici împreună cu întregul corp diplomatic de la București. La Marea Adunare de la Alba Iulia, Dascălul Băltean a participat ca delegat titular și în calitate de trimis special al ziarului Drapelul din Lugoj.

Comuna Topleț se mândrește cu acest om minunat, un erou, un fiu adevărat al României, un poet cu credință în Dumnezeu, un dascăl care a iubit copiii și tot neamul românesc!

Acum, în Anul Centenarului Toplețul îi aduce un omagiu acestui om de mare valoare, în data de 17 noiembrie, ora 12. Toplețul va găzdui Oameni de seamă ai Banatului, oameni care îl vor readuce în sufletele tuturor pe iubitul nostru Dascăl Gheorghe Băltean. Să ne păstrăm credința, să iubim pământul românesc, să nu uităm că strămoșii noștri și-au dat viața pentru ca noi astăzi să respirăm în voie aerul românesc, să iubim România!”

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău