[FOTO] Mediul Înconjurător serbat festiv de Ziua Învăţătorului

484

Ziua mondială a mediului înconjurător şi ziua învăţătorului au fost marcate astăzi împreună la sediul Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului din Reşiţa, instituţie care cu acest prilej şi-a sărbătorit în premieră ziua.

Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Celnic/ Anina, aflată pe raza parcului şi parteneră de proiecte cu aria protejată din Caraş-Severin, a vizitat cu una din clasele terminale instituţia din municipiul de pe Bârzava.

Profesor Floarea Daniela Rogobete, directorul unităţii de învăţământ despre proiectele de mediu derulate:

Elevii clasei a opta, Andreea Lupu şi Cristina Waldkohr, au precizat pentru Radio Reşiţa cât este de important să păstrezi mediul curat şi au vorbit despre cele mai frumoase locuri de pe raza parcului Semenic-Cheile Caraşului care merită vizitate de turişti, precum: Lacurile Buhui şi Mărghitaş, Cascada Bigăr, Peştera Comarnic, arborele de Sequoia şi multe altele.

Acţiunea s-a consumat în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Caraş-Severin, Direcţia silvică judeţeană, Garda Forestieră Timişoara şi Salvamont.

O acţiune similară a avut loc şi la Agenţia pentru protecţia mediului din Reşiţa cu preşcolarii şi elevii de la două unităţi de învăţământ din municipiu, secţia primară a Colegiului Naţional „Traian Lalescu” şi Grădiniţa PP Semenic ale căror desene având ca tematică mediul au fost premiate de partenerul de proiect TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România. Acţiunea s-a consumat cu sprijinul Primăriei municipiului Reşiţa.

Tema principală a Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător de anul acesta este ”Beat Plastic Pollution” şi pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice, a subliniat pentru Radio Reşiţa Marius Vodiţă, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin:

(Hardy Cvoica)

Foto: Radio Reşiţa