[FOTO] Liceul Tehnologic “Max Ausnit” din Caransebeș formează mecanici de aviație

Liceul Tehnologic “Max Ausnit” din Caransebeș este singura instituție de învățământ din România care poate instrui elevi în domeniul aviației. Acreditarea a fost obținută de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

“Așteptăm să avem o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru a le arăta ce am făcut pe acest aeroport în ultimul an. Interesul nostru este să dezvoltăm aeroportul, iar pentru asta trebuie să se rezolve problema terenurilor. Din procesul care a durat trei ani, nu a ieșit nimeni câștigător și îmi pare rău că toată această perioadă nu a făcut decât să amâne lucrurile care trebuiau făcute. Pentru a porni un program rapid și amplu de investiții în aeroport este necesar să ajungem la o înțelegere cu cei din Consiliul Județean. Până în momentul în care nu știu că sunt acceptat ca investitor, nu pot achita nici redevența.

Zilele trecute am primit vizita unei firme, Search Corporation București, care se ocupă de proiectare, expertize și refacerea pistelor. Au luat mai multe probe din suprafețele de rulare, urmează să le analizeze și să ne indice modul în care să intervenim,a precizat investitorul Gabriel Olaru.

Gabriel Olaru a mai adăugat că își dorește să dezvolte o academie de aviație în incinta aeroportului din Caransebeș.

G.O:Suntem primul liceu tehnologic din România care a primit acreditare din partea Autorității Aeronautice Civile Române. Asta înseamnă că putem să instruim elevi în domeniul aviației.”

De același autor

Related Articles