[FOTO] La Lupac se fură lemne ca-n/din codru

Astăzi, în jurul orei 12.00, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au depistat în flagrant delict, doi bărbați din Lupac, bănuiți că au tăiat fără drept material lemnos de diferite esențe, din locul numit ,,Ieșinovăț”, de pe raza aceleiași comune.

Astfel, în data de 14 august a.c., pe raza comunei Lupac, la intrarea pe D.C. 75, la o distanță de circa 2 km, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Reșița și Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul de Combatere a Delictelor Silvice, au surprins doi bărbați de 21 și 48 de ani, în timp ce legau cu troliul unui tractor agricol, un arbore doborât, în vederea tragerii și secționării.

La fața locului au fost depistate 8 cioate, de esență gorun și carpen, reprezentând aproximativ 12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 4500 lei.

Cantitatea de material lemnos găsită la locul faptei a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodie proprietarului.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două motofierăstraie electrice și un topor, folosite la comiterea faptei, precum și un tractor agricol, prevăzut cu troliu, folosit la scoaterea materialului lemnos din pădure.

Tractorul a fost ridicat și lăsat în custodie proprietarului, până la finalizarea cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.

De același autor

Related Articles