[FOTO] La izvorul din Herculane a curs apă sfințită

boboteaza apa sfintita herculane (15)

Zeci de credincioși au așteptat în frig și pe ninsoare începerea ceremoniei de sfințire a apei la Izvorul de Apă Plată DOMOGLED din Centrul Istoric al stațiunii Băile Herculane, care a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica Ortodoxă SCHIMBAREA LA FAȚĂ, de către Prea Onoratul părinte protopop Nicolae Pereș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Protopopiatul Băile Herculane.

Pe mesele amenajate lângă izvor erau așezate numeroase recipiente, mai ales din plastic, în care credincioșii să primească apa sfințită. De asemenea, Biserica Ortodoxă a pregătit 4 butoaie mari din plastic, astfel încât apa sfințită să ajungă pentru fiecare enoriaș participant la ceremonie. Dealtfel, este o tradiție ca Sfințirea Apei Mari din ziua Bobotezei să se desfășoare la Izvorul de apă plată DOMOGLED, unde vin numeroși localnici, dar și turiști aflați în stațiune sau în trecere pe Valea Cernei. Prea Onoratul părinte Nicolae Pereș și-a exprimat dezamăgirea că la săvârșirea Sfintei Liturghii de la Biserică enoriașii au fost prezenți într-un număr foarte mic, aceștia preferând să aștepte doar slujba de sfințire a apelor izvorului.

La sfârșitul ceremoniei religioase, fiecare și-a luat recipientul sau recipientele cu apă sfințită și a plecat spre casă, iar la apele – de-acum sfințite – ale izvorului, au continuat să vină cei care preferă apa plată de Herculane direct de la sursă!

(Smadu Paul-Sever)

De același autor

Related Articles