Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

În această seară, de la ora 22:15, la emisiunea Boema ne întâlnim cu actorul şi regizorul, Valeriu Andriuţă.

Cu domnia sa vom face mărturisiri sincere despre perioada pe care o trăim, despre efectele pandemiei asupra artelor, dar şi despre asumare, credinţă şi iubire, sentimente care ne imunizează sufletul.

Valeriu Andriuţă este regizorul ultimului spectacol pus în scenă de Teatrul de Vest, ”Soare pentru doi” de Pierre Sauvil.

Artistul  s-a născut în Lazovsk, URSS. A făcut actorie la „Shota Rustaveli Theatre and Film University Tbilisi”, la clasa profesorului Nugzar Lordkipanidze, și regia de teatru la Academia de Teatru și Film „Ion Luca Caragiale” din București. Andriuţă a lucrat cu regizori importanți precum Cristian Mungiu, Pavel Lungin, Florin Serban, Ercan Kesal.

În 2002, joacă în lungmetrajul de debut al lui Mungiu, „Occident”, prezentat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes.

În 2012, joacă rolul Preotului din „După Dealuri” regizat de Cristian Mungiu, film proiectat în secțiunea oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2016, Valeriu Andriuţă are o apariție efervescentă în rolul Suspectul Nr.4, în filmul „Bacalaureat”, cu care Cristian Mungiu obține premiul pentru regie, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Revine la Cannes cu „A Gentle Creature” în 2017 cu filmul lui Sergei Loznitsa. Filmul se află în selecția oficială pentru Palme d’Or a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2018 joacă în „Donbass”, filmul lui Sergei Loznitsa, prezentat în premieră la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard.

În 2018 joacă în rolul principal în drama romantică a lui Florin Serban, „Dradoste 1. Câine”, film distins cu premiile Cineuropa Award si CICAE Award la Sarajevo Film Festival.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău