Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală din Caraş-Severin sunt nevoite să-şi desfăşoare activitatea în staţiunea Băile Herculane într-un container.

DSCF0106

De ani buni, Serviciul Judeţean de Medicină Legală din Caraş-Severin a solicitat Primăriei din Băile Herculane un spaţiu adecvat pentru a-şi desfăşura activitatea. Pentru că au primit doar promisiuni, medicii legişti au efectuat autopsiile în capela ce aparţine de Biserica Schimbarea la Faţă. Dar nu pentru mult timp, asta pentru că enoriaşii au fost revoltaţi, ne-a declarat Protopopul Iconom NICOLAE PEREŞ.

“Vă daţi seama că enoriaşii erau nemulţumiţi că spaţiul era destinat pentru rugăciune, nu pentru autopsii. Ştiţi că autopsiile sunt cu sânge şi în plus nici nu era dotată capela pentru o astfel de activitate”.

Rămas fără spaţiu, Serviciul Judeţean de Medicină Legală a primit din partea administraţiei locale un container, în care să-şi desfăşoare activitatea.

“A fost adusă o unitate, un fel de container cu o fereastră şi cu o uşă şi DA! există nemulţumiri legate de condiţiile de lucru. Primăria a tot promis că va face demersurile necesare ca să avem şi noi un spaţiu, dar vă daţi seama este foarte neplăcut în situaţia în care în staţiune vin şi turişti, atunci chiar va fi o problemă să ne desfăşurăm activitatea în acel spaţiu. Noi sperăm că primăria va lua atitudine “, a declarat directorul IML Caraş-Severin, Marius Toc.

Modulul a fost amplasat în cimitir, spre nemulţumirea celor care locuiesc în zona.

E destul de rău pentru că în zona aceea mai circulă oameni, vin la cimitir. La vară o să fie şi mirosul deranjant şi probabil că populaţia va ocoli acea zonă”, a precizat un cetăţean din Băile Herculane.

Până se va rezolva problema, autopsiile vor fi efectuate la morga din Caransebeş, deoarece cea de la Orşova nu mai poate fi folosită de IML. La polul opus, Primăria Băile Herculane nu înţelege de ce Instituţia de Medicină Legală nu-şi mai desfăşoară activitatea aici pentru că modulul are apă şi lumină. După o amplă discuţie, viceprimarul Gore Domilescu recunoaşte că e o situaţie de compromis:

“E un modul, nu un container şi e branşat la apă, are lumină, a fost cumpărat nou. Până primăria va avea buget pentru amenajarea unui spaţiu mai mare, probabil că o să mergem cu modulul ăsta, cu situaţia asta de compromis “, a declarat Gore Domilescu.

Rămâne de văzut dacă administraţia locală va amenaja sau nu un spaţiu special pentru IML. Staţiunea Băile Herculane este vizitată în fiecare an de mii de turişti, iar gradul de mortalitate este unul foarte ridicat, astfel că un spaţiu adecvat pentru autopsii este mai mult decât necesar!

 

Daiana Roşca şi Paul Sever Smadu