[FOTO] Etnia germană din Reşiţa a mai adăugat un an de activitate în palmaresul cultural al Banatului de Munte

Peste 300 de manifestări culturale distincte au încununat cel de-al XXXI-lea an de activitate al etniei germane din Reşiţa.

Despre ce a însemnat acesta, aflăm de la Erwin Josef Ţigla – preşedintele Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa:

La ceas aniversar, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița privește în urma ei, la cei 31 de ani de activitate. Astfel, începând din noiembrie 1987 şi  până în prezent, manifestări precum: „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, „Zilele Literaturii Germane la Reșița”, „Parada Portului Popular German” sau „Copiii desenează ținutul natal” fac parte integrantă din mișcarea culturală județeană și națională. Asociația editează publicația lunară „Echo der Vortragsreihe” („Ecoul Asociației”), alături de alte ediții speciale, dedicate principalelor evenimente ale etniei germane din Banatul Montan.

Restaurarea și păstrarea unor monumente ale etniei germane din Reșița precum și întreținerea mormintelor eroilor necunoscuți germani căzuți în cele două Războaie Mondiale se află de asemenea în planul de activități ale asociației, ca și participarea prin intermediul formațiilor culturale germane din municipiu la manifestări cultural-artistice din țară și de peste hotare.

Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița, bazându-se pe cei 31 de ani de activitate, va contribui și pe mai departe la conservarea vieții culturale din județ și din țară. Este crezul celor activi aici. La ceas aniversar adresăm un cuvânt de mulțumire tuturor acelora care au stat aproape de asociație, cei care au ajutat-o și sprijinit-o, dar și membrilor săi, fără de care, astăzi, ea nu ar fi ceea ce este! (Hardy Cvoica)