Teatrul de Vest vă invită astăzi de la ora 19 la spectacolul  „După repetiţie”, de Ingmar Bergman.

 Alina Ilea, Elisa  Pîrvan,Florin Ruicu şi scenograful Inocenţiu Ieremia, cei care semnează  distribuţia spectacolului „După repetiţie”, de Ingmar Bergman, alături de regizorul Ioan Cărmăzan,  într-o atmosferă amicală, invită punlicul în sala de spectacole a Palatului Cultural pentru a viziona un spectacol oglindă pentru fiecare, pentru că „teatrul şi locul lui pe scenă – este viaţă, iar orice altceva este iluzie”.

De menţionat că în acest spectacol au avut loc şi două debuturi, Elisa Pîrvan proaspătă viitoare absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul U.N.A.T.C. şI Inocenţiu Ieremia student al al aceleiaşi universităţi cu specializarea scenografie.Cei doi tineri artişti au apreciat şansa debutului la teatrul reşiţean şi totodată dorinţa de-a îşi dovedi pasiunea şi talentul artistic.

Despre Alina Ilea şi Florin Ruicu, ambii foşti studenţi ai eminentului profesor Emil Reus, putem spune că au deja notorietate în rândul iubitorilor de teatru.

Regizorul de film, Ioan Cărmăzan se află la cea de-a treia regie de teatru şi este una dintre personalităţile culturale ale Bocşei şi ale Banatului de Munte, venit, după cum mărturiseşte, să sprijine ascensiunea acestei instituţii de cultură în elita teatrelor din România, afirmând că a reuşit să facă o echipă la teatrul reşiţean.

Ernst Ingmar Bergman s-a născut pe 14 iulie 1918, Uppsala, Suedia şi a plecat pe 30 iulie 2007, Fårö, Suedia a fost un regizor suedez de teatru și unul dintre cei mai influenți regizori de film ai celei de-a doua jumătăți a secolului 20.

„După repetiţie este o reprezentare a artistului la apogeul carierei sale, aflat în culmea gloriei, pentru care arta – teatrul şi locul lui pe scenă – este viaţă, iar orice altceva este iluzie.” (The New York Times)

Regia: Ioan Cărmăzan

Decor şi costume: Inocenţiu Ieremia

Light Design: Inocenţiu Ieremia

Din distribuţie fac parte:

Alina Ilea

Florin Ruicu

Elisa Pîrvan

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău