[FOTO-VIDEO] Un reşiţean a ameninţat că se aruncă de pe Funicular

UPDATE ora 18.30:

Final fericit în cazul reșițeanului care a amenințat că se aruncă de pe funicular. În urmă cu câteva minute, acesta a fost convins de negociatori să renunțe la gândul sinuciderii şi să coboare împreună cu aceştia de pe funicular. Acum, individul este consultat de medici după care va fi interogat de polițiști despre motivele care l-au condus la un asemenea gest.

UPDATE ora 17.00:

Reşiţeanul care a pus pe jar forţele de ordine din oraş, după ce a ameninţat că se va arunca de pe funicular, a fost identificat.

Ilie Sandu, locuieşte în Dealul Crucii strada Rândul 3 şi are aproximativ 40 de ani. Ar fi recurs la gestul disperat ca urmare a unor conflicte mai vechi, avute în cartier cu dealerii de droguri din zonă, pe care i-ar fi şi filmat, susţine el. Aceştia l-au ameninţat că îi incendiază casa. În ciuda faptului că a depus reclamaţii la Poliţia locală nimeni nu a luat măsuri, a mai spus Ilie Sandu. La finalul discuţiei cu negociatorul, a precizat că nu va coborâ de pe funicular până nu va sta de vorbă cu cineva din presa centrală. Vom reveni cu detalii!

 

În după-amiaza zilei de marţi, 20 noiembrie un cetăţean din Reşiţa s-a urcat pe funicularul care traversează centrul municipiului de pe Bârzava, un fost simbol al industriei locale şi ameninţa că se aruncă în gol. Este vorba despre segmentul obiectivului aflat în zona Teatrului de Vest.

Reporterul Radio Reşiţa, Marius Căruntu, aflat la faţa locului a relatat că este vorba despre un individ în jurul vârstei de 40 de ani care revendică probleme sociale legate de un imobil situat în cartierul Dealul Crucii. Acesta poartă o mască pe faţă şi are un cuţit mare în mână. El şi-a adus şi provizii; este vorba despre un sac de dormit şi bidoane cu apă.

La faţa locului au fost comasate forţe ale ISU, Poliţiei şi Ambulanţei şi sunt prezente autorităţi locale care negociază cu individul.

Amintim că, funicularul din Reşiţa, construit între anii 1963-1964, este o „mărturie” a sistemului de transport al calcarului de la cariera de pe Valea Domanului. Construcţia are o înălţime de peste 30 de metri şi este ca o punte de 3,5 km lungime, din care 700 m traversează oraşul, marcând în aer hotarul dintre Reşiţa Montană (pe malul drept al Bârzavei) şi Reşiţa Română (pe malul stâng al Bârzavei).

Ştire în curs de actualizare!