[FOTO] Ceremonie militară la Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin

“De azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu, v-ați legat pe viață de țară! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!’’

Sunt cuvintele rostite de colonelul Alexandru Tobă, comandatul IJJ Caraş-Severin cu ocazia depunerii jurământului militar de către cei patru elevi ai școlilor militare de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

În contextul actual, ceremonialul de depunere a jurământului militar s-a desfășurat la sediul inspectoratului, dar asta nu înseamnă că noii elevi nu au aderat la valorile și tradițiile Jandarmeriei Române sau că momentul nu a fost încărcat de emoții.

În fața Drapelului de luptă, într-un glas, au jurat credință și ultimii angajați ai inspectoratului nostru, rostind:

,,Jur credință patriei mele, ROMÂNIA. Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

La ceremonie a fost prezent şi prefectul județului Caraş-Severin, Cristian Gâfu. Acesta a ținut să felicite întreg efectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin.

“Mă simt onorat ca sunt astăzi prezent la acest moment, unic în viața unui militar, și profit de acestă ocazie pentru a felicita întreg personalul inspectoratului pentru profesionalismul şi dedicația de care dați dovadă zi de zi în misiunile desfășurate pentru siguranța cetățenilor judeţului Caraș-Severin. Vă doresc tuturor multă sănătate și succes în executarea misiunilor ce vă revin privind apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.

De același autor

Related Articles