Cei mai buni matematicieni din vestul țării şi-au testat în acest sfârșit de săptămână, la Reșița, cunoștiințele în cadrul Concursului interjudeţean de matematică, Memorialul „Traian Lalescu”, cel mai cunoscut concurs regional de matematică din România.

Ediția din acest an a competiției cu o îndelungă tradiție în învățământul românesc a reunit 140 de elevi din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Sunt elevi excepționali pe care matematica i-a învățat să simplifice lucrurile, nicidecum să le complice, așa cum declara profesorul Marius Șandru în deschiderea festivității de premiere ce a avut loc în această dimineață în Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița.

A fost o reușită cea de-a 33-a ediție din toate punctele de vedere. Reușita s-a datorat acestor copii excepționali. Ei nu sunt excepționali doar la matematică, au dovedit-o în aceste zile în care am stat împreună. Pentru mine este o foarte mare bucurie, sunt foarte mulțumit pentru tot ce am văzut, pentru tot ce am realizat împreună în aceste trei zile.

LISTĂ PREMIAȚI


Printre cei care au obținut premii se numără și Mihai Andu Buga, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița.

Pasiunea mea pentru matematică a început de mic când mama îmi dădea tot felul de exerciții, de ecuații simple… asta mi-a dezvoltat foarte mult pasiunea mea pentru matematică. În clasa a V-a am participat pentru prima dată la olimpiada națională, dar primele medalii le-am luat puțin mai târziu, bronz în clasa a VII-a și a VIII-A.

Nu există zi fără matematică pentru a avea astfel de rezultate. Cam trei ore la școală și încă tot atâtea acasă, în funcție de cum îmi permite timpul.

Elevii premiați au primit medalii, diplome, dar și diverse sume de bani din partea Primăriei Reșița, care a asigurat și cazarea și masa tuturor elevilor.