[FOTO] Campania umanitară “Fii Moș Crăciun pentru o zi” a adus bucuria sărbătorilor în casele a zeci de reşiţeni

Asociația Generală a Românilor Uniți, Greco-Catolici Reșița – AGRU Reșița a desfăşurat în perioada 1 – 15 decembrie, cea de-a IV-a ediţie, a campaniei umanitare “Fii Moș Crăciun pentru o zi”.

Prin intermediul acestei campanii au fost sprijinite familiile aflate în pragul subzistenței, copiii care provin din familii dezorganizate, dar și bătrâni singuri și neajutorați, aflați în evidențele Asociației noastre. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, anul acesta este al patrulea în care AGRU Reșița în colaborare cu Parohia Română Unită, Greco – Catolică Doman a demarat aceasta campanie umanitară.

În acest proiect am reușit să implicăm numeroși credincioși, care nu au rămas indiferenți în fața suferinței, punând în aplicare cuvintele lui Isus Cristos: “Căci am fost flămând și Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete și Mi-aţi dat să beau; am fost străin și M-aţi primit; am fost gol și M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă și aţi venit la Mine.’ Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete și Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă și am venit pe la Tine?’ Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” (Matei 25, 35-40)“, a transmis pentru Radio Reşiţa Mihele Bogdan Andrei – președintele Asociației Generale a Românilor Uniți, Greco-Catolici din Reșița.

Campania a constat în colectarea de alimente, dulciuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și jucării.Ca de fiecare dată, cu sprijinul credincioșilor, mobilizarea a fost exemplară, astfel ajutorul oferit celor aflați în suferință a fost substanțial și de un real folos.

Trecem prin vremuri de pandemie sanitară și spirituală, în care solidaritatea și apropierea de Sfânta Biserică și de cel aflat în suferință este mai necesară ca oricând.Familiile ajutorate nu au nevoie doar de sprijin material, ci și de multă încurajare, de întărire în credință și de siguranță. Ideea principală a acestui proiect a fost aceea de a fi alături de aceste familii greu încercate sufletește, pe lângă ajutorul pe care l-am oferit, prin milostivirea lui Dumnezeu.Numărul familiilor sprijinite prin această campanie umanitară a crescut în fiecare an, depășind granițele orașului Reșița.

Pachetul de Crăciun al fiecărei familii a constat în:Ulei, Făină, Zahăr, Mălai, Griș, Orez, Paste, Macaroane, Tăiței, Vegeta, Pateu, Pâine, Cartofi, Suc, Dulciuri, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie și jucării.Toate să fie spre mărirea lui Isus Cristos, născut în ieslea din Betleem, pentru noi și a noastră mântuire.

Mulțumiri se aduc tuturor celor care au sprijinit în această Campanie Umanitară, este vorba de:Dr. Ing. Romulus Ioan – TMK Reșița, Fam. Șeicaru – Lisiprod, Fam. Roșu Rosu Ramona, Fam. Sabău Maria și Letitia Sabau, Fam. Burcaș George și Mariana, Fam. Rozsa Tibi și Roxana Tibi Si Roxi Rozsa, Fam. Iova Dorina, Prof. Mircea Marila, Fam. Boanca Ionuț Mariana Boanca, Fam. Mitroi Miana, Fam. Mihele Doru, Fam. Dună, Fratele Mihai şi mulţi anonimi.

Sărbători fericite!An Nou binecuvântat!

Parteneri Media ai campaniei au fost:Radio România Reșița şi InfoCS

Sursa foto: Bogdan Andrei Mihele

Cele mai citite

Related Articles