[FOTO] Biserica, românii şi copiii: Un NU ferm avortului. Sute de oameni au mărşăluit pentru viaţă pe străzile din Banat

Marșul pentru viață, eveniment binecuvântat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a desfășurat de Buna Vestire, sâmbătă, 25 martie în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul “Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”.

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață, dar are și responsabilitatea de a o respecta, de a o apăra în orice împrejurare. Acest lucru au dorit să-l susţină şi sutele de persoane, de toate vârstele, din municipiul de pe Bârzava prin organizarea unui miting antiavort pe străzile urbei.

Ce au simţit luând parte la o astfel de acţiune am aflat de la oameni sosiţi la Reşiţa din toate colţurile judeţului:

Amintim că, Marșul pentru viață este una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22 de milioane de vieţi, propulsând astfel țara noastră pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă.

Pr. Gheorghe Şuveţi – protopopul Reşiţei, despre însemnătatea evenimentului, ajuns la cea de-a treia ediţie în municipiul de pe Bârzava:

La Timisoara, peste 500 de oameni au pornit în marş prin oraş. La Catedrala Mitropolitană au fost întâmpinaţi de Mitropolitul Banatului.

IPS Ioan, mitropolitul Banatului: “În România s-au făcut milioane de avorturi. Mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale şi de aceea spun că România a sorbit din potirul amar şi al celui de-al treilea Război Mondial.

Alte studii arată că în perioada comunistă, când avortul era interzis prin lege, peste zece mii de femei şi-au pierdut viaţa şi sute de mii au rămas cu traume încercând să scape pe ascuns de sarcini nedorite. Iar sute de mii de copii au fost abandonaţi. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles