[FOTO-AUDIO] Turul României în alergare, pentru o cauză nobilă! Maratonistul Dănuţ Cernat a ajuns şi în Caraş-Severin

Sport pentru o cauză nobilă! Maratonistul Dănuţ Cernat aleargă pentru copiii poliţiştilor care au căzut victime ale pandemiei de COVID-19. El însuşi poliţist în rezervă, Cernat este protagonistul campaniei intitulate „Turul României în paşi de alergare”, eveniment fără precedent în ţara noastră. El a luat startul din capitală şi a străbătut deja 15 judeţe, alergând, în medie, un maraton pe zi. Astăzi, poliţistul-maratonist a trecut din Timiş în Caraş-Severin, judeţ pe care îl va străbate în trei zile. La intrarea în judeţ, Cernat a fost întâmpinat de colegii cărăşeni, care i-au urat bun-venit şi succes în continuare. E o aventură frumoasă, care implică totuşi destule riscuri, spune ambiţiosul alergător.

„Această campanie se desfăşoară în cadrul primului tur al României în alergare, o premieră, pentru că aşa ceva nu s-a mai făcut. Tururi ale României pe bicicletă s-au mai făcut, dar în alergare, nu. Acţiunea face parte din campania de susţinere a familiilor poliţiştilor răpuşi de COVID. Am pornit pe data de 1 iunie de la Piaţa Universităţii din Bucureşti, iar Caraş-Severinul este al 16-lea judeţ pe care îl străbat. Până în prezent am parcurs peste 1600 de km. În medie alerg cam 45 de km pe zi, dar am avut şi zile în care am alergat 60-70 de km. Depinde de la zi la zi, de la etapă la etapă. De obicei alerg singur, au fost câteva oraşe în care am fost susţinut de alergători sau biciclişti, dar în cea mai mare parte a timpului am alergat singur. Alerg pe şosea şi este destul de periculos, dar mi-am asumat riscul acesta. Am avut şi experienţe neplăcute cu şoferi vitezomani sau care se ţineau de glume. Un şofer din Dobrogea a pornit cu BMW-ul către mine în mare viteză şi m-a evitat în ultimul moment. Nu am avut colegi apropiaţi care să moară de COVID, dar există multe cazuri de poliţişti decedaţi în România. Copiii lor, familiile lor au nevoie bineînţeles de sprijin. Eu iubesc alergarea, am în palmares 160 de curse de maraton, în 40 de ţări europene”, a declarat Dănuţ Cernat.

În cadrul campaniei, polițiștii sunt invitaţi să facă donații, sumele adunate urmând să ajungă la copiii polițiștilor decedați. Din Caransebeş, maratonistul Dănuţ Cernat va pleca spre Orşova. Turul României în alergare se va încheia în jurul datei de 20 august, Cernat urmând să participe ulterior şi la maratonul de la Riga.

De același autor

Related Articles