În ciuda vremii nefavorabile şi a interdicţiei privind pesta porcină africană, ediţia a 40-a a târgului de la Răcăşdia fost una de succes.

Şi anul acesta, au fost prezenţi producători ai unor produse tradiţionale, certificate pe plan naţional. Unul dintre ei, Ioan Vulpeş, venit tocmai din comuna Cornereva, a prezentat un bogat sortiment de sucuri naturale din fructe culese din livezile proprii, şi mai multe soiuri de rachiuri, de prună, de gutuie şi cireşe:

Şi anul acesta, fanfara de la Grebenaţ, a fost nelipsită de la târg. Instrumentiştii au fost însoţiti şi de un grup de producători locali, din Banatul Sârbesc, care au expus mai multe produse de patiserie tradiţionale.

Ca de fiecare dată, nelipsit de la ediţiile târgului, fie că este vorba de ediţiile organizate primăvara ori toamna, a fost Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii, în prezent, președintele Academiei de Științe Agricole.

Primarul comunei, Mirco Ilie Lechici se gândeşte la ediţia din primăvara anului viitor, şi speră ca interdicţia impusă de pesta porcină africană să nu mai fie în vigoare şi în primăvară pentru a marca o nouă reuşită:

Şi în această toamnă, organizatorii târgului au fost Primăria şi Consiliul Local Răcăşdia, şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.