[FOTO-AUDIO] Oraviţa găzduieşte, în perioada 21-25 august, „Tabăra din Inima Familiei”- cel mai mare eveniment din zona Văii Caraşului!

Programul eparhial „Împreună pentru pentru copii noștri” derulat în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului continuă după Măureni cu TabăraDinInimaFamiliei la Oravița, unde  peste 80 de copii și tineri, alături de 40 de voluntari, au luat startul sâmbătă la cea mai mare tabără din acest an.

Pe parcursul perioadei de 21-25 august la Oraviţa se desfăşoară o adevărată enclavă spiritual-educativă ce are drept scop descoperirea, prin ochii copiilor, a unei lumi mai bune, luminate de rugăciune şi bucurie…Şi poate, că acesta-i răspunsul pentru vremurile pe care le trăim, fiindcă avem nevoie de isbândă prin bunătate şi reculegere, iar cele mai alese suflete sunt cele ale copiilor.

Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului, ne-a transmis:

„Suntem foarte bucuroşi şi recunoscători în acelaşi timp pentru faptul că Oraviţa reuşeşte să găzduiască acest eveniment important pentru zona Văii Caraşului, dar şi pentru întreg judeţul. Avem o adevărată întâlnire a tinerilor ortodocşi, având în vedere numărul participanţilor care depăşeşte 130, cu tot cu voluntarii noştri.Sigur, suntem foarte atenţi la toate normele de siguranţă sanitară ce sunt specifice perioadei de Pandemie, avem un campus generos şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment de amploare, preoţilor noştri parohi din Oraviţa, celor trei unităţi de învăţământ şi nu în ultimul rând, Primăriei şi Consiliului Local Oraviţa pentru implicare. Este un proiect frumos şi de anvergură care se poate realiza atunci când factorii importanţi din comunitate îşi dau mâna pentru a face un lucru frumos, un dar copiilor din comunitate.

Tabăra din Inima Familiei îşi propune, în aceste cinci zile, să ofere o doză de normalitate copiilor şi părinţilor lor, pentru a se bucura de copilărie într-un mod firesc şi frumos. Tabăra din Inima Familiei de la Oraviţa este cel mai mare eveniment dedicat tinerilor ortodocşi din Banatul de Munte din anul acesta, lucru pentru care îi suntem recunoscători Lui Dumnezeu, Episcopului nostru Preasfințitului Părinte Lucian şi reţelei de voluntari de la A.T.O.R. Banatul de Munte care-şi îndeplineşte misiunea şi urmează prin faptă îndemnurile pe care Cristos Domnul ni le adresează în fiecare duminică la Sfânta Liturghie”.

Aşadar, Oraviţa găzduieşte, în perioada 21-25 august, „Tabăra din Inima Familiei”- cel mai mare eveniment din zona Văii Caraşului, ce are drept scop descoperirea, prin ochii copiilor, a unei lumi mai bune, luminate de rugăciune şi bucurie…Şi poate, că acesta-i răspunsul pentru vremurile pe care le trăim, fiindcă avem nevoie de isbândă prin bunătate şi reculegere, iar cele mai alese suflete sunt cele ale copiilor sub indrumarea preoţilor şi a comunităţii!

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles