Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Anul 2021 are valenţe deosebite pentru oraşul nostru, deoarece aniversează 250 de ani, motiv pentru care a luat naştere proiectul „Personalități ale Reșiței, la început de an 250”!

Din acest motiv, am lansat seria invitaţilor cuprinşi în acest proiect local de suflet la emisiunea „Prietenul de la 20:20”!

Sâmbătă seară, 6 februarie, alături de noi este  o legendă născută la Reşiţa, Mircea Hohoiu, artist şi sportiv!  

Povestea Reşiţei prin binoclul amintirilor în care emoţia şi dorul se reazămă de bucuria de a fi împreună pe calea undelor Acasă, în locul unde Mircea Hohoiu a scris istorie.

Ambasador al elitei municipiului de pe Bârzava alături de alte eminenţe ce definesc diaspora reşiţeană, invitatul nostru este una dintre personalităţile nominalizate de inițiatorii acestui proiect, dr. Ada Cruceanu-Chisăliță și Erwin Josef Țigla, proiect ce se desfăşoară sub patronajul Centrului Universitar din Reșița al UBB, al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraș-Severin, al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, al revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, al Societății „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița, respectiv familia Camelia şi Lucian Duca și al Filialei Caraș-Severin „Ștefan Naciu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, demonstrând încă o dată, că împreună se pot realiza lucruri frumoase…

 Afișul și logo-ul proiectului au fost concepute și realizate de artistul plastic reșițean Bogdan Piperiu, astăzi trăitor în Tuttlingen / Germania.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău