Motto:”Am observat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.”Octavian Paler

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Cele mai îngrijorătoare găuri negre au apărut, în ultimele decenii, în stratul de ozon al solidarităţii umane, aşa că rămânem solidari şi în pandemie…

Pe scara fără sfârşit a vremurilor, încet-încet trudeşte omenirea, când trasă în jos spre întuneric de superstiţiile ignoranţei, când trasă în sus spre lumină de adevărurile ştiinţei… A şti sau a nu şti, aceasta e întrebarea! A şti înseamnă pentru omenire: organizare temeinică, activitate raţională, cooperare, solidaritate, evoluţie paşnică. A şti înseamnă pentru om: a-ţi trăi timpul de a fi cu mulţumire şi a aştepta clipa de a fi cu seninătate”, mărturisea Emil Racoviţă

Pornind şi de la acest principiu, în această seară, ora 22:00,  la emisiunea „De vorbă cu România frumoasă” avem un invitat care se află în linia întâi a luptei cu boala ce ne încearcă în acest an 2020, Covid-19, un Medic, un Om, un Dascăl şi un Prieten devotat , Cosmin Librimir, Medic Primar la UPU-Smurd la Spitalul Judeţean De Urgenta Reşiţa şi predă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, Timişoara.

Alături de domnia sa vom încerca să punem un „diagnostic” situaţiei în care se află întreaga omenire, căutând împreună „o reţetă” pe care să o aplicăm atât suferinţei fizice cât şi celei sufleteşti, fiindcă fiecare în parte este supus presiunii psihice din cauza pandemiei.

Cosmin Librimir este o personalitate medicală rafinată în plină afirmare, un profesionist care îşi asumă cu responsabilitate menirea pe care o are, aceea de a vindeca, dar şi de a susţine moral fiecare pacient, de a sprijini fiecare student şi de a fi alături de prieteni atunci când îi cer ajutorul.

Şi-a construit şi continuă să îşi construiască o personalitate puternică admirată de cei care-l merită şi poate judecată de cei care nu îl înţeleg.

Erudit şi întotdeauna dispus şi disponibil să înveţe şi să ne înveţe, invitatul nostru ne va ajuta să luăm pulsul acestor timpuri cu încredere şi să depăşim suspansul declanşat de incertitudinea acestui duşman nevăzut, virusul ce cutreieră lumea.

Pe această temă, vă invit să vă spuneţi părerile la numerele de telefon 0255.20.60.61, 0255.20.60.62 sau să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777.

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM ?i 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascult?torii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Epilog:”Am învăţat că poţi continua încă mult timp după ce ai spus că nu mai poţi.” Octavian Paler

Anca Bica Bălălău

4 COMENTARII

  1. Daca puteti,continuati cu distinsul dvs. doctor Cosmin Librimir si pe tema neexecutiei autopsiilor la noi,in cazuri covid…nu cumva aceste autopsii ar contribui la intelegerea mai profunda a mecanismului de actiune al covid pana la SFARSIT ?..si crearea mai facila a unui antidot ?

  2. Am afirmat cu ceva timp in urma ca daca va fi sa fiu victima unui accident rutier sau sa am o problema de urgenta medicală
    mi.as dori diar sa il prind in garda pe dr.Librimir.
    Atât. Stiu ca va face tot ce stie ca sa imi salveze viata.
    Si stie.
    Ma bucur ca am avut privilegiu sa il cunosc .

Comments are closed.