[FOTO-AUDIO] MAI prezenţi la frontiera de sud-vest

Frontiera României cu Serbia şi Ungaria din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Mehedinţi este supravegheată, de noaptea trecută, de mai multe forţe ale Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii de frontieră lucrează în comun cu poliţiştii şi jandarmii din cele 3 judeţe. Misiuni comune au loc şi pe Dunăre.

Acţiunile se defăşoară în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă.

Se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Roxana Costache.

„Echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud – vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu”.

Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

(Sebastian Dragomir)