[FOTO-AUDIO] Hercules 2021 – exerciţiu de cooperare pe Valea Cernei

Persoane rătăcite, turişti evacuaţi, răniţi în accidente rutiere şi clădiri prăbuşite. Toate au făcut parte din scenariul unui amplu exerciţiu organizat, astăzi în Băile Herculane.

Exerciţiul a fost coordonat de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, dar la el au participat şi zeci de civili.

„Scenariul exercițiului a prevăzut producerea unui cutremur înregistrându-se avarii la reţelele de electricitate, telefonie, apă şi afectate mai multe imobile unde s-au prăbuşit elemente de construcție și mobilier, surprinzând şi rănind mai multe persoane, zona cea mai afectată fiind Centrul Istoric, renumită pentru numărul mare de clădiri vechi. De asemenea, la Topleţ a fost simulat un accident rutier cu victime”, a spus comandantul exerciţiului, colonelul Aurelian Miloş, de la ISU Semenic.

Pe timpul exercițiului au fost utilizate toate tipurile de autospeciale (de stingere de capacitate mărită, de descarcerare, de transport persoane şi victime multiple, CBRN, pirotehnică, ambulanțe SMURD, camion tabără mobilă, container căutare-salvare) tabere și spital mobile, accesorii de descarcerare, decopertare și înlăturare a elementelor de structură prăbușite ori a altor obstacole, autospeciale și mașini 4×4, câini de căutare-salvare, precum și alte echipamente specializate.

De același autor

Related Articles