Caransebeșenii au putut asista joi, 6 mai 2021, la o expoziție a cailor de rasă.

Veniți din Arad, Timiș, Craiova, Târgu Jiu, Lugoj și de pe întreg județul Caras Severin, crescătorii de cai de rasă și-au etalat animalele superbe prin demonstrații de dresaj, tracțiune și frumusețe. Peste 80 de cai din rasele lipițan, fresian, ardenez sau sânge rece unguresc au putut fi admirați în cadrul expoziției.

Preţurile cailor pe piaţa locală pleacă de la 1.000 euro şi pot ajunge şi până la 100.000 euro/exemplar în cazul celor folosiţi în concursurile de sărituri peste obstacole. Un cal de târg costă între 2000 și 10000 de lei, însă prețul variază mult în funcție de vârstă sau de sex. Pentru caii de rasă, prețurile cresc considerabil. Acestea pot ajunge și la 100.000 de euro.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Caransebeș, Casa de Cultură ”George Suru” împreună cu Asociația de cultură și dezvoltare a rromilor Pipirig.

Directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, a declarat că s-a hotărât organizarea acestei expoziții dat fiind faptul că Ziua Internațională a Rromilor nu a putut fi sărbătorită la data de 8 aprilie prin diverse acțiuni, din cauza restricțiilor.

Participanții au fost recompensați cu diplome și trofee.