[FOTO-AUDIO] Bacul Baziaș 4 va fi „tras pe dreapta”

Bacul Baziaș 4 și-a întrerupt, din acest sfârșit de săptămână, activitatea de transport spre și dinspre Serbia, la doar două luni de la repunerea în funcțiune.

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac spune că este vorba despre mentenanța necesară pentru sezonul rece, iar lucrările se fac la îndrumarea celor de la Șantierul Naval Orșova, care sunt și producătorii acestei nave. Intervențiile se vor derula pe parcursul a maxim 7 zile, începând din 17 septembrie.

“Eu zic că este bine venită această pregătire de iarnă, care se va derula pe parcursul a maxim 7 zile, posibil să dureze și doar 3-4 zile, în funcție de mentenanța care se face, cu atât mai mult cu cât nici traficul nu este foarte aglomerat în aceste zile. Detalii legate de mentenanță și costuri poate să spună doar operatorul care este Aquacaraș, nu le cunoaștem noi. Nu le plătim noi din bugetul Consiliul Județean, le plătește Aquacaraș”.

Marius Isac a mai precizat că, începând cu 1 octombrie, bacul va avea două curse zilnice față de 3 câte sunt în prezent. Și asta datorită faptului că s-a redus foarte mult numărul de persoane care traversează Dunărea cu bacul.

Cursa inaugurală a  bacului de trecere a frontierei Baziaș 4 a avut loc în decembrie 2019, dar de atunci au fost mai multe sincope în funcționarea ambarcațiunii.

De același autor

Related Articles