Motto “Arhitectura este marea carte a umanităţii.” Victor Hugo

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Anul 2021 are valenţe deosebite pentru oraşul nostru, deoarece aniversează 250 de ani, motiv pentru care a luat naştere proiectul „Personalități ale Reșiței, la început de an 250”!

Din acest motiv, am lansat seria invitaţilor cuprinşi în acest proiect local de suflet la emisiunea „Prietenul de la 20:20”!

Sâmbătă seară, 23 ianuarie, invitatul nostru este Vlad Elian Duca, arhitect în Baden-Baden, Germania, născut la Reşiţa şi ambasador al elitei municipiului de pe Bârzava alături de alte personalităţi ce definesc diaspora reşiţeană.

“O educaţie reală este arhitectura sufletului”, iar distinsul nostru invitat rezonează cu această zicere, fiind un om altruist, educat şi împlinit atât profesional, dar şi pe plan sufletesc, pasionat de lectură, muzică şi sport, dar şi fiu, soţ şi părinte admirabil.

Vlad Elian Duca şi povestea sa de viaţă reprezintă un motiv şi un model de a lupta pentru împlinirea idealurilor fiecăruia dintre noi, indiferent de pandemie sau conjunctură.

 Invitatul nostru este una dintre personalităţile recrutate de inițiatorii acestui proiect, dr. Ada Cruceanu-Chisăliță și Erwin Josef Țigla, proiect ce se desfăşoară sub patronajul Centrului Universitar din Reșița al UBB, al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraș-Severin, al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, al revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, al Societății „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița, respectiv familia Camelia şi Lucian Duca și al Filialei Caraș-Severin „Ștefan Naciu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, demonstrând încă o dată, că împreună se pot realiza lucruri frumoase…

 Afișul și logo-ul proiectului au fost concepute și realizate de artistul plastic reșițean Bogdan Piperiu, astăzi trăitor în Tuttlingen / Germania.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău