O nouă ediţie, cea de-a 36, a tradiţíonalului Alai al Primăverii, a avut loc în această dimineaţă, în municipiul Reşiţa.

Timp de o jumătate de oră, Bulevardul Republici a fost invadat de frumuseţea costumelor tradiţionale şi de acordurile muzicii de fanfară. Au fost prezente ansambluri folclorice din toate zonele Banatului de Munte. Şi de această dată, frumuseţea costumelor tradiţionale, i-a încântat pe reşiţenii prezenţi în număr mare în Parcul Tricolorului, la venirea alaiului.

Prezenţi la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin, Silviu Hurduzeu, preşedinta organizaţiei judeţene PSD deputat, Luminiţa Jivan şi profesorul Ioan Benga, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, au fost încântaţi de parada portului popular. ,,Nu a fost un concurs. Toţi cei prezenţi la această manifestare merită aceleaşi aprecieri,, a fost de părere Silviu Hurduzeu.

Vom încerca, cu sprijinul Consiliului Judeţean, să păstrăm aceste tradiţii şi să revitalizăm activitatea unor ansambluri şi fanfare din judeţ, pentru că mai sunt locuri unde activitatea acestora este pe cale să înceteze,, a precizat,
Ioan Benga, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.