[FOTO-AUDIO] Sub semnul Credinţei, primăvara vine la Reşiţa pe „Muzică pentru Viaţă”

1127

Motto: „Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea.” Ludwig van Beethoven

Cea de-a treia ediţie a campaniei umanitare „Muzică pentru Viaţă” a început! Semenii vin cu mic cu mare la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului din municipiul Reşiţa şi dăruiesc din suflet pentru suflet încă de duminică seara, dat când a fost dat startul acestei noi campanii “Muzică pentru viaţă!”. Reșițenii nu sunt indiferenți și la această cauză și vin să doneze din puţinul lor.

Luni, 9 aprilie în cea de-a doua zi de Paşti, cei mici şi vârstnicii s-au aflat în topul acelora care au donat pentru copiii bolnavi care au nevoie de ajutorul nostru. Pe la Căsuţa de Sticlă au trecut însă şi reşiţeni stabiliţi peste hotare, în vizită de sărbători pe meleagurile natale, fideli ascultători ai postului nostru de radio.

Prieteni ai Radio Reşiţa sosesc de pretutindeni la Căsuţa de sticlă pentru a dona pentru copiii bolnavi de la Centrul Primăvara.

Hardy Cvoica a stat de vorbă cu un mare fan al postului nostru, este vorba de Dan Indrei din Timişoara, care a venit special în municipiul de pe Bârzava, pentru a fi alături de noi şi copiii bolnavi:

Timp de şapte zile, până în data de 15 aprilie, Laura Sgaverdea, Valentina Adam şi Ovidiu Babolea vă aşteaptă la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului, pentru a continua scrisoarea de dragoste către lume, anul acesta beneficiarii fiind copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

Copiii au sosit la Cășuța de Sticlă pentru a se alătura cauzei Radio Reșița, pentru a da o șansă la viață și copiilor care nu se pot bucura pe deplin de viață, nu pot alerga, merge, după cum chiar ei ne-au declarat:

Centrul a fost înfiinţat acum 25 de ani, din iniţiativa Ajutorului Popular Norvegian în colaborare cu autorităţile române, centrul se adresează tuturor copiilor cu dizabilităţi, fiind singura unitate şcolară din Caraş-Severin care dispune de o echipă profesională abilitatată pentru a acorda servicii copiilor cu deficienţe severe. Până în 2006, acesta a funcţionat ca unitate de învăţământ cu statut de centru pilot comun româno-norvegian şi centru resursă pentru părinţi, specialişti, pentru evitarea marginalizării sociale şi educaţionale a copiilor cu dizabilităţi.Asociația „Pentru Copiii Primăverii” a fost înființată în anul 2000 pentru a oferi servicii persoanelor cu nevoi speciale  și familiilor acestora, cu prioritate copiilor de la   Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

În Săptămâna Luminată veniţi să sprijiniţi acest demers umanitar dedicat tuturor copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.
Laura Sgaverdea şi echipa jurnaliştilor radioului reşiţean şi-au consacrat vocaţia de a face campanii umanitare,în numele iubirii pe care o poartă vieţii, pe criteriul că în univers nu există ceva mai divin decât omul. Totul se rezumă la cultul fiinţei umane.

Fiecare dintre voi poate fi acel „creion în mâinile unui Dumnezeu scriitor”, de care spunea Maica Tereza, „care scrie o scrisoare de dragoste lumii”.

În numele solidarității și a generozității umane, să înfrumusețăm împreună Primăvara de la Reşiţa în culorile speranţei, bucuriei şi recunoştinţei.

Cu banii strânşi se va construi o sală pentru fiziokinetoterapia copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

Pe întreaga perioadă a campaniei umanitare „Muzică pentru Viaţă”, 9-15 aprilie, în fiecare zi de la ora 18, în Parcul Tricolorului, lângă Căsuţa de Sticlă, sau Palatul Primăverii de la Reşiţa, vor avea loc concerte de muzică pentru toate gusturile;

LUNI 9.04.2018,SALA LIRA, ORA 18
ANA MARIA STĂNOIA
CONCERT PIAN – DRAGOȘ ȘI MANUELA IANA- MIHĂILESCU

MARTI 10.04.2018
MUZICĂ POPULARĂ
NICU NOVAC, RAMONA VIȚA, CAMELIA CEOCU, TITIAN PUICHIȚĂ, ANDREEA MIROȘU, ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE ”BÂRZAVA” ŞI ORCHESTRA VIRTUOZII SEMENICULUI

MIERCURI 11.04.2018
CĂLIN LUPU, DEAN BOWMAN

JOI 12.04.2018
CACTUS JACK SERBIA, MARIA HOJDA

VINERI 13.04.2018
SEARA FOLK: CRISTI BUICĂ, VASILE GONDOCI, DAN VANĂ, GEORGE POPOVICI, CRISTINA RĂDUȚ, MARIUS IANA DOBRE – CLAPE

SÂMBATA 14.04.2018
RED FLAME, PRAGU DE SUS

DUMINICĂ 15.04.2018
PHASER, ERLEND KRAUSER

Concertele încep în fiecare seară de la ora 18:00

CAMPANIA ESTE SUSTINUTĂ DE EPISCOPIA CARANSEBESULUI.
PARTENERI: PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL REȘIȚA
                     CONSILIUL JUDEȚEAN CARAȘ SEVERIN

Echipa Radio România Reșița