ATOP fără indemnizații: Măsură de economisire bugetară susținută de Guvern și aplicată deja în Caraș-Severin
Guvernul României a decis stoparea plății indemnizațiilor către membrii Autorităților Teritoriale de Ordine Publică. În Caraș-Severin, ATOP nu a mai fost constituit pentru a reduce cheltuielile inutile.

Articol editat de Valentina Adam, 25 iulie 2025, 07:42
Guvernul a aprobat recent o Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Măsura prevede eliminarea indemnizațiilor acordate membrilor ATOP, care puteau ajunge anterior și la 4.000 de lei lunar per persoană. Această modificare vine în contextul unor eforturi de optimizare a cheltuielilor bugetare.
Caraș-Severin: ATOP neconstituit, din rațiuni economice
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a salutat public decizia Guvernului, reamintind că la nivelul județului această structură nu a fost constituită în actualul mandat.
„Înțeleg că situația bugetară nu este fericită și că trebuie acționat acolo unde se pot face economii fără impact semnificativ asupra bunei funcționări a instituțiilor. ATOP nu este fundamental pentru județ și, ca atare, am preferat formula unei economii. Mai rămân bani de câțiva metri cubi de asfalt pe an”, a transmis Silviu Hurduzeu.
Ce este ATOP?
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism consultativ, fără personalitate juridică, care funcționează pe lângă consiliile județene și este compus din consilieri, reprezentanți ai poliției și ai societății civile. Scopul său este monitorizarea și analizarea problemelor de ordine publică la nivel local.
Prin noua Hotărâre de Guvern, activitatea ATOP devine neremunerată.
Urmărește-ne și pe Google News