[FOTO] Duminică, 10 decembrie, „Fetița cu Chibriturile” aduce „Bani din cer” pe scena Palatului Cultural

Motto: „Viaţa fiecărui om este un basm scris cu degetele lui Dumnezeu”. Hans Christian Andersen

Actorii Teatrului de Vest din municipiu vă așteaptă cu mic cu mare duminică, 10 decembrie, cu două spectacole deosebite ce se vor juca la Palatul Cultural.

„Să fii de folos în lume este singura cale spre fericire”, mărturisea Hans Christian Andersen, autorul celei mai frumoase povești de iarnă, Fetița cu Chibriturile ce va fi pusă în scenă, de la ora 11.

Din distribuție fac parte actorii: Ana-Maria Cizler, Camelia Ghinea, Andrada Samoilă, Mihaela Theodora Winter, Sorin Fruntelată, Marius Tudor, Dan Mirea, Florin Ibraşi, Ilie Stănescu, Mirel Lovin.

Regia (+)Gheorghe Vâlceanu.

Eu îi ador pe actori! Actorii sunt ca lumea! Ei sunt cei care traduc tot!

Scriitorul și poetul danez, celebru pentru basmele sale, Hans Christian Andersen s-a născtut pe  2 aprilie 1805, Odense, Danemarca  și a plecat pe  4 august 1875, Copenhaga. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se mai numără „Crăiasa Zăpezii”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” și „Rățușca cea urâtă”. În timpul vieții Andersen a fost celebrat de regalitate și aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi și continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume.

De la ora 19, va avea loc spectacolul „Bani din cer” , o comedie bulevardieră de Ray Cooney.

Ray Cooney, pe numele adevărat Raymond George Alfred Cooney, în vârstă de 85 de ani, este un dramaturg născut în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, apreciat şi jucat în întreaga lume. În anul 2005 dramaturgului Ray Cooney i-a fost acordată distincţia de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse dramaturgiei engleze. Ray Cooney este dramaturgul preferat al regizorului Daniel Vulcu, care are şi experienţa altor montări din repertoriul lui.

Din distribuție fac parte actorii: Dan Mirea, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată, Florin Ibraşi. Regia şi scenografia, Daniel Vulcu.

Epilog: „Eu îi ador pe actori! Actorii sunt ca lumea! Ei sunt cei care traduc tot”. Jean Gabin

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Teatrul de Vest

De același autor

Related Articles