[FOTO] În această seară, de la ora 22, invitatul emisiunii „Între noi.Rămâne între noi” este folcloristul Simion Țeicu

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară,  de la ora 22, invitatul emisiunii „Între noi.Rămâne între noi” este  folcloristul Simion Țeicu,care ne readuce în memorie istoria glorioasă a cântecului bănățean.

Născut în localitatea Ilidia, s-a implicat  foarte mult în recunoașterea localităţii natale ca zonă cu un puternic izvor folcloric nealterat. Ilidia era renumită prin numărul mare de imigranți la sfârșitul secolului al ХІХ-lea și începutul secolului al ХХ-lea, fiind numită și America Mică sau Mica Americă. Are aproape 800 de ani de atestare documentară și o multitudine de vestigii arheologice din perioade cu mult înainte de documentele scrise. În Evul Mediu, Ilidia a fost centrul politico-administrativ al unui district românesc. Aici s-a născut Traian Jurchela, cunoscut cântareț de muzică populară bănățeană. De asemenea tot în localitatea Ilidia își are originea și cunoscutul cântăreț și compozitor Marius Țeicu.

 La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteţi intra în direct cu Simion Țeicu, distinsul nostru invitat.

 Rămâneţi pe frecvenţele 105.6 FM, iar ascultătorii din Clisura Dunării pe 91,9 FM  ori 92,8FM, dar ne puteți asculta şi pe radioresita.ro. sau  pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal.

Anca Bica Bălălău

 

De același autor

Related Articles