Cetățeniii care vor să ajute pacienții în nevoie și să doneze sânge, sunt așteptați în foaierul universității “Efitimie Murgu” din Reșița.

“Campania „Fost student pentru student”, doneză în primul rând viață. Toți oamenii sănătoși sunt așteptați să doneze. Sângele lor salvează nu una, ci trei vieți.  Centrul de Transfuzii are nevoie acută de sânge”, a declarant inițiatorul campaniei, Lili Gherle.

În prima zi a campaniei, s-au prezentat peste 40 de persoane care au ales să spună DA acestei inițiative. Studioul Radio Reșița este partener și susținător al acestui demers.

Condiţiile minime pentru donare sunt: vârsta între 18 şi 60 de ani, greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii), să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii, pentru femei să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în cea menstruală (trebuie să treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei).

UPDATE

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Liga Studenţilor UEMR în parteneriat cu Crucea Roşie Filiala Caraş-Severin, Biroul de Avocatură Mircea Boboşa, Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin, Centrul de Tineret Moniom, Parohia Gârlişte, Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa demarează o campanie de donare sânge sub sloganul „Fost student pentru student„.

Scopul campaniei este de conştientizare a populaţiei despre importanţa solidarităţii în ceea ce îi priveşte pe cei mai puţin norocoşi dintre semenii noştri, aflaţi în nevoie. Astfel începând cu ziua de luni, 26 noiembrie 2018, până joi, 29 noiembrie 2018, în intervalul orar 8:30 – 13:00, foaierul universităţii reşiţene va găzdui Caravana Centrului de Transfuzie Sanguină Reşiţa. În cele patru zile sunt aşteptaţi studenţi, absolvenţi şi cadre didactice pentru a dona sânge, astfel promovând viaţa.

Iar pentru ca o faptă bună să creeze o altă faptă bună, doritorii pot dona bonurile de masă obţinute către Liga Studenţilor UEMR pentru a sprijini viitoare acţiuni caritabile.