[AUDIO] Focar de COVID-19 la secţia de neurologie. Vor fi testaţi toţi pacienţii, dar şi personalul

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a confirmat apariţia unui focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, secţia neurologie, unde au fost înregistrate 20 de cazuri.

Conducerea unităţii medicale a luat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.  S-a dispus   testarea tuturor pacienţilor  şi externarea celor cu rezultat negativ dacă starea de sănătate le permite. În caz contrar vor fi transferaţi la staţionarul 3 în cadrul secţiilor infecţioase sau pneumologie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Roxana Bălan:  În același timp se testează și personalul medical din cadrul secției cu mențiunea că persoanele depistate pozitiv sunt trimise pentru evaluare la unitatea de primiri urgențe. Asimptomaticii sau cei cu forme ușoare vor fi  luați în evidența medicilor de familie iar cei cu forme moderate și servere vor fi  internaţi  în funcție de rezultatul evaluării.  Sâmbătă 31 octombrie a fost  efectuată dezinfecția terminală a spațiilor comune din cadrul secției de neurologie, urmând să fie făcută şi o dezinfecţie general după externarea pacienţilor.

De același autor

Related Articles