Focar COVID-19 la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timișoara

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, vineri, că există un focar activ de COVID-19 la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, după ce cinci minori, două mame şi opt angajaţi au fost depistaţi cu virusul SARS-CoV-2. Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că, în prezent, sunt 19 focare active sub supraveghere epidemiologică, în ultimele 24 de ore fiind închise focarele de la o firmă privată de producţie din Lugoj (cu 18 cazuri confirmate) şi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (22 de cazuri), informează Agerpres.

Potrivit Prefecturii Timiş, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu COVID-19 alte 334 de persoane din judeţ, dintre care 186 în Timişoara. De asemenea, cinci cadre medicale au fost testate pozitiv.

Vineri, conform datelor oficiale, la nivel judeţean sunt internaţi 379 de bolnavi cu noul coronavirus la nivel judeţean, dintre care 63 pe ATI. Au decedat patru bolnavi, numărul deceselor de la începutul pandemiei ajungând astfel la 436.

Rata de infectare la mia de locuitori a ajunş vineri, în Timişoara, la 5,23.