[FOTO-AUDIO] Festivalul Tomatelor la Timişoara în acest sfârşit de săptămână

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Tomatelor, eveniment organizat de grădinarii pasionaţi de cultura legumelor, se va desfăşura sâmbătă, 14 august la Liceul Waldorf din Timişoara.

Potrivit organizatorilor este vorba de o expoziţie de tomate produse agroecologic, din mai multe soiuri şi varietăţi.

Luminiţa Poujade pentru Radio Reşiţa:

Luminiţa Poujade

Luminiţa Poujade, unul dintre organizatorii evenimentului a precizat pentru Radio Reşiţa că în lume există peste 40.000 de soiuri de tomate.

Parte din familia Solanacee, apropiată pe linie genetică de cartof și ardei, roşia este una din fructele ale cărei soiuri sunt neașteptat de diverse. Pusă în valoare în toate gastronomiile lumii în rețete care mai de care mai surprinzătoare și mai delicioase. Sunt o sursă de vitamine și antioxidanți, licopenul fiind poate cel mai valoros, un veritabil generator de energie și vitalitate.

La eveniment, alături de producătorii de legume din întreaga ţară şi de pasionaţii de grădinărit, natură şi ecologie, vor putea participa toţi cei interesaţi de producţia şi consumul legumelor proaspete de grădină.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Liceul Waldorf, Luminiţa Poujade, Radu-Liviu Sumalan, Lumea Satului şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Acţiunea se va desfăşura în intervalul orar 10.00-14.00.

Sursa: facebook Luminiţa Poujade

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles