Festivalul papricaşului caraşovenesc de la Vodnic și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a patra ediţie a Festivalului papricaşului caraşovenesc s-a desfăşurat duminică, 24 septembrie în satul Vodnic, comuna Lupac.

Au fost prezente cu ceaune echipe din toate cele 7 localităţi caraşoveneşti şi invitaţi din Recaş şi Tirol. Organizatorii au pus la dispoziţie ingredientele necesare de la producătorii din zonă, iar echipele participante au gătit după reţetele proprii.

Preşedintele asociaţiei locale a Uniunii Croaţilor din Caraş-Severin, Petru Lugojan s-a declarat mulțumit de organizarea acestei ediții.

Prezent la eveniment, pentru prima dată, a fost şi directorul Casei de Cultură din Bocşa, Dan Liuţ, membru al juriului.

Deşi decizia a fost una grea, juriul a declarat câștigătoare, echipa din Lupac. Coordonatorul acesteia, Marian Duma.

Cei prezenţi la Festivalul papricaşului caraşovenesc s-au declarat incantati de ediţia din acest an. Iar un cărăşan a venit special din Germania pentru acest eveniment.

***

Știrea inițială

Va fi a patra ediție a festivalului caraşovenesc de papricaș, organizat de Uniunea croaților în satul Vodnic. Vor participa echipele croate ale noastre din localităţile: Carașova, Iabalcea, Nermet, Lupac, Clocotici, Rafnic şi Vodnic, dar şi invitaţii lor de la Recaş și Tirol. Fiecare echipă va primi carne de miel şi legume cu care vor pregăti un ceaun, vor primi şorţuri şi bonete din partea organizatorilor, iar la degustare, cine e amator de papricaș caraşovenesc e binevenit. iIntrarea este liberă și vor mai fi și alte surprize, vor fi premii simbolice locul unu şi doi, va fi o atmosferă plăcută. Anul trecut am avut mulți goşti, era plin, sperăm și acuma să avem parte de timp frumos. Dacă plouă tot îl ţinem, avem umbrele, altă soluție nu avem, nu putem să amânăm, dar sperăm să fie timp frumos.

Cine dorește să vină e binevenit, degustarea este liberă, cei care doresc să guste din papricaş pot să ia de la orice echipă, să vină doar cu poftă de mâncare. Participanţii pot veni de la ora 13.00, echipele se vor apuca de lucru de la 10.00, noi sperăm că în jurul orei unu, unu şi jumătate să fie gata papricaşul pentru degustare. Am făcut un ceaun în plus, anul acesta ne-am organizat mai bine.

Radio Reșița este partenerul nostru de suflet pentru că întotdeauna a fost cu noi la toate evenimentele caraşoveneşti pe care le-am organizat“, a declarat preşedintele asociaţiei locale a Uniunii Croaţilor din Caraş-Severin, Petru Lugojan.

Citeşte şi:

Anul trecut, echipa de bucătari de la Nermed a câştigat pentru a doua oară consecutiv Festivalul papricaşului.

De același autor

Related Articles