[AUDIO-FOTO] Echipa de bucătari de la Nermed a câştigat pentru a doua oară consecutiv Festivalul papricaşului caraşovenesc de la Vodnic

[UPDATE] Din cele 9 echipe de bucătari amatori din cele 8 localităţi caraşoveneşti din Caraş-Severin şi una din judeţul Timiş, nermegenii şi-au adjudecat pentru a doua oară consecutiv locul I. În urma degustării conţinutului ceaunului, juriul i-a decis câştigători a celei de-a treia ediţii a Festivalului papricaşului caraşovenesc de la Vodnic.

Imediat după anunţarea câştigătorilor, bucătarii şefi ai echipei de la Nermed, Nicolae Haţegan şi Milan Todor au mărturisit pentru Radio Reşiţa care a fost ingredientul secret prin care s-au departajat de restul participanţilor:

Conform organizatorilor, Uniunea Croaţilor din România, a pus la dispoziţie carnea de miel, legumele, uleiul şi toate cele necesare pentru gătit, iar ceaunarii şi-au preparat papricaşul după reţetele proprii, preluate din străbuni, fiecare mai având şi secretul său, adică un ingredient în plus faţă de ceilalţi participanţi, pe care l-au dezvăluit abia după deliberarea juriului.

Cum a fost papricaşul am aflat de la participanţi, veniţi în număr mare la acest eveniment de marcă pentru minoritatea croată din Banat:

Amintim că, la acest eveniment au participat echipe din: Caraşova, Clocotici, Iabalcea, Rafnic, Lupac, Nermed, Vodnic, Tirol şi Recaş.

***

Cea de-a treia ediţie a Festivalului papricaşului caraşovenesc se va desfăşura duminică, 25 septembrie în satul Vodnic aflat pe raza comunei Lupac.

Conform preşedintelui asociaţiei locale a Uniunii Croaţilor din Caraş-Severin, Petru Lugojan, prezente cu ceaune vor fi 9 echipe din toate cele 7 localităţi caraşoveneşti şi invitaţi ai acestora din Recaş şi Tirol. Petru Lugojan a mai subliniat că, organizatorii pun la dispoziţie ingredientele necesare de la producătorii din zonă, iar echipele participante vor găti fiecare după reţetele proprii.

De la Petru Lugojan am mai aflat că, toţi cei care doresc să deguste din bucatele pregătite de membrii uniunii croaţilor pot face asta în mod gratuit începând cu orele prânzului.

Cele mai citite

Related Articles