Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a deschis o petiţie şi strânge semnături pentru menţinerea lui Marcel Vela în fruntea Ministerului de Interne

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a deschis o petiţie şi strânge semnături pentru menţinerea caransebeşeanului Marcel Vela în fruntea Ministerului de Interne. Prin intermediul unei scrisori deschise trimise şi preşedintelui Klaus Iohannis reprezentanţii acestei federaţii susţin că Marcel Vela a dat dovadă de profesionalism şi fermitate în combaterea criminalităţii organizate, a traficului de droguri, a tăierilor ilegale de păduri, în lupta cu clanurile interlope. A contribuit considerabil la creşterea siguranţei tuturor cetăţenilor şi este singurul politician care se bucură de o atât de mare încredere în rândul iubitorilor de animale.

Domnule Președinte,

Vă adresăm această petiție în calitate de iubitori de animale, activiști și organizații implicate în mod real și activ în activitatea de salvare a animalelor și de combatere a fenomenului cruzimii față de acestea, care a luat o amploare îngrijorătoare în țara noastră în ultimii ani.

Pe surse, se vehiculează schimbarea Ministrului de Interne, o dată cu numirea noului Guvern. Vă rugăm să solicitați menținerea domnului Marcel Vela în funcția de Ministru de Interne și să respingeți orice altă propunere.

Încă din anul 2004, când am redactat textul Legii 205, ne-am luptat pentru înființarea unei structuri care să pună în aplicare prevederile legale în vederea combaterii fenomenului cruzimii față de animale. Lupta noastră a fost în zadar ani la rând. Însă în acest an, domnul Ministru Vela a venit cu soluția salvatoare: reorganizarea Ministerului de Interne și înființarea unei Poliții a Animalelor în cadrul acesteia.
În timpul mandatului dlui Marcel Vela am asistat la prima arestare pentru infracțiunea de ucidere a unui animal și la acțiuni în care Poliția Română s-a implicat în mod real pentru prevenirea și combaterea fenomenului cruzimii față de animale.

Pe lângă acțiunile prin care a dat dovadă de implicare în vederea apărării drepturilor animalelor și a dreptului nostru, al iubitorilor de animale, la siguranță psihică și de a trăi într-un mediu armonios, domnul Vela a dat dovadă de profesionalism și fermitate în combaterea criminalității organizate, a traficului de droguri, a tăierilor ilegale de păduri, în lupta cu clanurile interlope. A contribuit considerabil la creșterea siguranței tuturor cetățenilor.

Având în vedere că domnul Vela este singurul politician care se bucură de o atât de mare încredere în rândul iubitorilor de animale, și aceasta datorită faptelor și proiectelor pe care le-a pus în practică, având în vedere drepturile noastre constituționale, de a trăi într-un mediu armonios, în care să ne fie garantată siguranța fizică și psihică, având în vedere profesionalismul de care a dat dovadă domnul Vela pe durata mandatului domniei sale, vă rugăm să depuneți toate eforturile pentru a-l ajuta să-și ducă la bun sfârșit proiectele atât de benefice și necesare țării noastre.

De ce este important?

Fenomenul cruzimii față de animale este unul foarte grav, cu implicații nu numai în rândul milioanelor de români care simt că au ajuns la capătul puterilor din cauza cruzimilor la care sunt siliți să asiste zi de zi, ci și cu implicații extrem de profunde la nivelul întregii societăți. Numeroase studii și statistici arată că la originea violenței domestice sau chiar a crimelor în serie se află cruzimile față de animale. Este vorba de siguranța noastră, a tuturor, nu numai de bunăstarea animalelor! Singurul politician care a acționat în vederea combaterii acestui fenomen este domnul Vela. Lăsați-l să își ducă proiectul la îndeplinire!

Până la această oră, 4.447 de persoane au semnat această petiție.

De același autor

Related Articles