Farmaciile din Caraş-Severin au intrat în grevă japoneză

Este grevă japoneză şi în farmaciile din Caraş-Severin. Farmaciştii protestează faţă de întârzierile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care nu a decontat medicamentele decontate prin programele naţionale. Sunt întârzieri de pâna la 5 luni şi sunt afectate în special farmaciile independente din Caransebeş şi Oţelu-Roşu, ne-a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca:

Există un mare pericol pentru ca aceste plăți de fapt acum sunt arierate pentru farmacii să nu poată fi plătite pentru că din păcate sunt datorii foarte mari ale Casei de Asigurări pentru derularea programelor naționale în ambulatoriu și practic acestea nu au mai fost plătite din mai. Noi am mai pățit această treabă și am rezolvat-o într-un mod foarte dur în sensul că am făcut un raport către Comisia Europeană și doar așa am putut rezolva problema, probabil se va face un raport din nou către Comisia Europeană pentru că suntem blocați la furnizori și suntem amenințați cu foarte multe consecințe comerciale. Categoric că suntem disperați mai ales că la nivel național aceste sume sunt foarte foarte mari. Noi avem farmacii care fac parte din patronate și acestea sunt farmaciile independente majoritate sunt în Caransebeș și în Oțelul-Roșu.

Guvernul a semnat un ordin de ministru pentru deblocarea unor sume de bani din rezerva națională, problema este că noi nu mai credem până când nu vedem banii în cont.”

Întârzierile majore la plată se referă la medicamentele eliberate de farmaciile comunitare în cadrul programelor naţionale de sănătate, precum oncologie, diabet zaharat şi transplant.

Farmaciştii vor rămâne în grevă japoneză până în momentul în care se va rezolva această problemă.

Cele mai citite

Related Articles