Facilităţi oferite de AJOFM Caraş-Severin pentru încadrarea tinerilor în muncă

În cadrul Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş-Severin, astăzi au fost prezentate facilităţile oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în vederea stimulării angajatorilor pentru încadrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste între 16 şi 24 de ani.

Una dintre acestea o reprezintă subvenţionarea cheltuielilor cu forţa de muncă pentru angajarea absolvenţilor, prin acordarea lunar, timp de 12 luni, respectiv 18 luni pentru absolvenţii din rândul persoanelor cu handicap, a unei sume de 2.250 de lei. Încadrarea în muncă se face pe perioadă nedeterminată, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă cel puţin 18 luni de la data angajării. În Caraş-Severin, prin acordarea acestei subvenţii au fost încadraţi în muncă 9 absolvenţi cu vârsta sub 25 de ani.

O altă facilitate presupune subvenţionarea cheltuielilor cu forţa de muncă pentru angajarea şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau tineri NEET’S, prin acordarea lunar a aceleiaşi sume. Prin intermediul acesteia au fost încadraţi 31 de tineri NEET’S.

Tinerii reprezintă o categorie de persoane pentru care AJOFM Caraş-Severin oferă servicii personalizate. În prezent, în evidenţele instituţiei sunt înregistraţi 481 de tineri cu vârste sub 25 de ani, dintr-un total de 3.573 de şomeri care figurează în Caraş-Severin. În ceea ce priveşte calificarea acestora, cei mai mulţi au nivel de instruire liceal, 55,09%, urmaţi de cei cu nivel de instruire primar şi fără studii, 23,28%, doar 5,19% având nivel de instruire universitar, a precizat directorul executiv adjunct al AJOFM Caraş-Severin, Alina Brânduşe.

(Ada Botezan)