Extensia secţiei de ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va deveni funcţională începând de astăzi. Pentru a veni în sprijinul cărăşenilor care suferă de Covid-19, sectia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va avea 20 de paturi în plus, amplasate în cadrul secţiei de Oftalmologie.

Acum se fac ultimele pregătiri pentru ca linia de oxigen să funcţioneze fără probleme, ne-a declarat managerul Alina Stancovici.

Facem încercările de rigoare pentru linia de oxigen pentru că nu putem să pornim altfel, să ne asigurăm ca totul este bine și funcționează perfect așa că de astăzi ne dorim să intrăm în linie dreaptă cu această extensie a ATI tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de sănătate a pacienților care suferă de SARS CoV-2.

În acest moment ATI clasic are 27 de paturi din care 16 deservesc zona de non covid, 10 sunt pentru pacienții COVID, unul fiind pentru pacienții suspecți COVID.

În acest moment, partea de COVID, care presupune oxigeno-terapie sau terapie intermediară se va muta pe secția de Oftalmologie și va avea 20 de paturi iar ATI non Covid rămâne pe actualul amplasament al ATI-ului la etajul 2″, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Alina Stancovici.

La ora actuală în secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţa Reşiţa sunt internate 10 persoane cu noul coronavirus.