Zilele credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului se vor încheia astăzi cu comemorarea eroilor bănăţeni la Crucea-monument de la Domaşnea.

Evenimentul va începe la ora 17.00, cu primirea oficialităţilor şi onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.30, de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei de pomenire, se vor depune coroane din partea instituţiilor şi oficialităţilor prezente. Această manifestarea se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare şi Supraveghere Decebal din Timişoara şi cu un recital de cântece patriotice al Fanfarei militare. Ziua Eroilor este celebrată anual, odată cu una dintre cele mai importante sărbători creştine, Înălţarea Domnului.

Crucea-monument de la Domașnea reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist.

Arhimandrit dr. Casian Ruşeţ pentru Radio Reşiţa:

Casian Ruşeţ

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.

FOTO: Episcopia Caransebeşului