La sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a fost prezent în Parohia Rusca din Protopopiatul Caransebeş. Aici ierarhul a binecuvântat exteriorul sfintei biserici, întrucât în ultima perioadă au fost efectuate lucrări de amenajare şi înfrumuseţare. După slujba de sfinţire Părintele Episcop Lucian alături de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie. Au fost prezente autorităţi locale şi mulţi credincioşi din localitate, printre care copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.
Pentru eforturile depuse la înfrumuseţarea sfântului locaş, dar şi pentru întreaga sa activitate pastoral-misionară, părintele paroh Marius Negoiţă a fost hirotesit iconom-stavrofor. Prea Sfinţia Sa, Lucian:

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Lcuian le-a oferit şi celor care s-au alăturat părintelui în realizarea lucrărilor la sfânta biserică, Diploma de excelenţă „Episcop Iosif Traian Badescu”.
Biserica parohială din Rusca are hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi a fost construită între anii 1842-1845 în stil baroc provincial.