[FOTO-AUDIO] Emoţii şi speranţe cu masca pe faţă! A început Evaluarea Naţională!

Peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

În Caraș-Severin, situația a fost următoarea: 1989 de elevi înscriși; 1853 de candidați prezenți (94%), 136 de elevi absenți (6%). Nu au existat cazuri de elevi respinși, în urma controlului epidemiologic efectuat la intrarea în centrele de examen. Nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa:

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Prima probă a Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română, a fost o probă uşoară, cel puţin asta susţin cei care au fost prezenţi la examenul de astăzi.

Conform Ministerului Educaţiei şi Cercetării, la nivel naţional, un singur elev a fost eliminat în urma controlului epidemiologic, acesta având o temperatură de 37.3 grade Celsiul. Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă în mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

De același autor

Related Articles