Fântâna arteziană din centrul municipiului Caransebeș va fi modernizată în această vară. În cursul zilei de marți, 8 iunie, primarul Felix Borcean, city managerul, Florin Bogdea și angajați ai primăriei au fost în centrul civic pentru analizarea lucrărilor care au demarat deja. Momentan, a fost eliminat lemnul de pe fațada fântânii, urmând placarea acesteia cu marmură albă.

Analizăm o tehnologie de ultimă generație, optim în ce privește efectele de apă, lumină și consum. Vor fi proiectoare LED RGB și pompe controlabile DMX, ceea ce înseamnă că jetul de apă al fântânii va crește foarte repede, în câteva secunde. Practic, vrem să schimbăm fațada, dar ca structură va rămâne aceeași doar că va fi placată cu marmură albă. Marmura este achiziționată, va fi aplicată de către oamenii noștri de la SPIR. Urmează să turnăm fundul bazinelor astfel încât să nu mai fie scurgeri de apă, să anulăm fisurile. Sperăm că în viitor va arăta foarte bine și va fi un simbol pentru oraș, așa cum a fost odată această fântână din centrul civic”, a declarat Florin Bogdea, city managerul municipiului Caransebeș.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local, banii fiind alocați special pentru aceste lucrări de reparații.  

Fântâna arteziană din fața clădirii fostului IPEG (palatul Comunității de Avere), a fost construită în 1975 și numită neoficial Fântâna lui Oprea, după numele primarului în timpul căruia a fost realizată.

Foto: http://procaransebes.blogspot.com/